Verbouw – Laren

Midden in het Gooische Laren ligt deze voormalige arbeiders woning. De woning is verbouwd tot een pied-à-terre voor een gezin. De hele indeling van het huis is daarbij op de schop gegaan.

De bestaande steile trap is vervangen door een trap vanuit de woonkamer die wel goed te belopen is. Voor- en achterkamer zijn samengevoegd waarbij een driezijdige haard als roomdivider tussen eethoek en zithoek is toegepast.

De badkamer die achter in de bestaande aanbouw zat is verplaatst naar de verdieping. In de bestaande aanbouw is een keuken met eet-bar gemaakt. De hoek van de aanbouw is verglaasd zodat er zicht op de tuin is gekomen en de keuken een lichte ruimte is geworden.

Op de boven verdieping zijn naast de badkamer drie slaapkamers gerealiseerd. De ouderslaapkamer is uitgerust met inbouwkasten en een vide naar de vliering.

Achterin de tuin is een veranda en schuur gebouwd.

functie: woonhuis – verbouw


opdrachtgever: particulier