make-over – Bunnik

In Bunnik net buiten het centrum staat op een hoek een klein, verouderd huis. Zeerover architecten heeft het huis een metamorfose gegeven door aan de achter- en zijkant uit te bouwen. Dit is gedaan door aan de linker zijde van het huis het dak aan de achterzijde te verlengen. Achter het huis is een houten aanbouw gemaakt met een zadeldak waarbij de nok lager ligt dan de bestaande nok.

Door de gevel aan de achterzijde van het bestaand huis deels te slopen is er een ruime, lichte eetkeuken ontstaan. Deze eetkeuken kijkt naar het dak.

Op het dak is een grote dakkapel geplaatst waardoor er ruimte ontstond voor een goede slaapkamer. Vanuit de slaapkamer is een insteek verdieping te bereiken boven de keuken.

De bestaande garage naast het huis is (deels) bekleed met dezelfde bekleding als de houten aanbouw, zo ontstaat er één geheel.

Door de complete verbetering van het huis en het aanpakken van de tuin is deze hoek in Bunnik enorm opgeknapt.

Complete renovatie. Make-over van klein huisje naar royale woning. Houtbouw.

functie: woonhuis – verbouw


opdrachtgever: particulier


fotografie: B.Leupen