Over Zeerover

Zeerover architecten is een architectenbureau wat zich richt op de nieuwbouw en verbouw van woningen. In het vijftien jarig bestaan van het bureau zijn een groot aantal werken tot stand gekomen. Zeerover architecten houdt zich bezig met de bouw van nieuwbouw villa’s, renovatie en restauratie van monumentale panden en boerderijen, de verbouw van boerderijen tot luxe woningen en diverse grote verbouwingen / aanbouwen.

Onze specialisatie ligt in het transformeren van een gedateerde woning naar een woning met een frisse, moderne uitstraling. We ontwerpen met aandacht voor de klant en luisteren goed naar diens wensen. Zeerover architecten besteedt ook veel aandacht aan het interieur. Waarbij wij veel ervaring hebben in het inrichten en ontwerpen van keukens, badkamers en (inloop-) kasten. Hierdoor wordt het ontwerp van het huis een verhaal, elk onderdeel hoort hier bij en maakt het één geheel.

Zeerover architecten: van schets tot oplevering. 

Het gehele traject is op te delen in drie delen; het ontwerptraject, het voorbereidingstraject en het uitvoeringstraject.  De start van het ontwerptraject is een uitgebreide inventarisatie van de wensen en het programma van eisen van de opdrachtgever. Deze worden verwerkt in een schetsontwerp en daarna wordt een voorlopig ontwerp gemaakt. Na goedkeuring wordt dit uitgewerkt in een definitief ontwerp. Tussen alle fasen wordt er uitgebreid overlegd met de opdrachtgever over het ontwerp.  Na het definitief ontwerp volgt de omgevingsvergunning (voorheen bouwaanvraag). Zeerover architecten verzorgt de complete omgevingsvergunningaanvraag en de coördinatie met externe partijen. De tweede fase, het voorbereidingstraject, bestaat uit een Technische Omschrijving en voorbereidingstekeningen  waarin het complete werk beschreven wordt. Aan de hand van dit stuk kan er een prijs bij één of meerdere aannemers aangevraagd worden. Zeerover architecten zorgt voor de aansturing en gegevensverstrekking naar de aannemers toe. Tevens maken wij een korte analyse van de prijzen.  Na de keuze van een aannemer zorgt Zeerover architecten voor de contractstukken. Hierna volgt de laatste fase, het uitvoeringstraject, waarin Zeerover architecten de nodige bouwuitvoeringstekeningen en de bouwbegeleiding verzorgt.

Het belangrijkste voor Zeerover architecten is het verwezenlijken van de woondroom van een opdrachtgever. Wij bouwen een persoonlijk huis, een maatpak, passend bij de wensen van de opdrachtgever. Tijdens dit traject zorgen wij dat alle ontwerpaspecten bij elkaar komen; de relatie van een gebouw tot de omgeving, de keuzen van materialen, het maken van op maat gesneden plattegronden en ruimte beleving. Zeerover architecten is er om voor u een passend eigen huis te ontwerpen.

Momenteel wordt de directie gevoerd door Jante Leupen en Niels Beekman. Beide zijn afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft en al meerdere jaren werkzaam voor Zeerover architecten.

Ons Team